Des de fa uns anys, la música feta a Catalunya està més en forma que mai. Ja no hi ha complexos, les influències han arribat des de tot el món i les noves generacions d’artistes les han barrejades amb naturalitat amb la cultura sonora del país. La intenció del projecte Concerts Privats és documentar aquesta nova realitat musical. No hi són tots… ja ens agradaria, però intentem que els que hi siguin representin aquest nou mapa creatiu i sonor que s’està coent a Catalunya.

Com?

A Concerts Privats creiem en la música en directe, i si pot ser viscuda de ben a prop, millor. Per això, generem aquests petits concerts, accions de proximitat. En cases particulars, en locals d’assaig, en espais cedits per amics… La intenció és oblidar l’escenari i els requeriments tècnics, per quedar-nos només amb l’energia del moment, sense trampes. Una manera privilegiada de compartir música i sofà, fer fotos, establir converses i sopar entre assistents i músics de gustos i sensibilitats semblants. Una manera de compartir que es converteix a través del web i la televisió en un document audiovisual d’aquesta nova generació de música feta a Catalunya.

Experimenta un concert privat amb un simple “m’agrada”

Fins fa pocs anys, el privilegi de poder viure la música d’aquesta manera era exclusiva al cercle d’amistats o professional de cada grup. Amb Concerts Privats, ajuntem grup i fans amb un simple “m’agrada”. La idea és simple. Cada mes proposem un concurs, en què cal apuntar-se, per poder assistir a un Concert Privat. Un grup, un dia i una hora. Si la sort et converteix en un dels 15 guanyadors, et donarem unes coordenades, et convidarem a portar alguna cosa per menjar, i anirem a un lloc desconegut a viure la música en directe. I sempre et demanarem alguna cosa a canvi. De vegades, potser et demanarem que ens ajudis amb l’escenografia, que portis alguna cosa de menjar, un coixí, un llum de la teva habitació per il·luminar el grup… Qui sap…?

QUI?

Concerts Privats és un projecte de la productora MINIFILMS Tv per a la Xarxa de Televisions Locals. Un projecte WebTv que va sortir com una iniciativa per donar suport a nous artistes a través del programa “La Malla Tendències” (Canal Blau-XTVL) i “DO”. I que ara s’emet dins del programa “Catsons”.

Crèdits

Xarxa Audiovisual Local
Pere Gibert (director de Continguts Culturals i d’Entreteniment de la XTVL), Lluna Antúnez (Gestió i Producció), Sheila Aguado, Sònia Narváez, Maria Josep Gatnau i Dani Fonfría. Marta Rosell (coordinadora d’Interactius), Montse Cebrián (Projectes Web), Cristian Aparicio (Programació), Laia Marqués (Maquetació), Aimeé Heredia (Disseny), Enca Salguero (Textos i Xarxes socials).Minifilms
Ramon Balagué (Direcció i Realització), Salva Viñets (Postproducció), Cristina Sáez (Textos), Pat Quinteiro (Premsa), Oriol Bosch / Satyavan Galiana / Joseph Peluc / Egoi Suso (Càmeres), La Fábricade Carbón (Postàudio), Nuri Yebra (Disseny) i Tzeitel Puig, Lídia Gázquez, Clara Virgili (Producció).

Molts agraïments

A tots els músics, amics de músics, persones que ens han cedit espais, “bloggers” i mitjans de comunicació que participen en aquest projecte.